Slide

Brezplačna poštnina ob prijavi na novice

Slide

Brezplačna poštnina nad 59 €

previous arrow
next arrow

Gin tonik najboljši gin Gin Spot
Slide
GIN
GIN

Kategorije

VSI IZDELKI

GIN

DODATKI

PAKETI

Pestra izbira vrhunskih ginov za vse okuse. Navduši svoje prijatelje in pripravi gin tonik, kot ga še niso preizkusili!

Najbolj prodajano:

Sharish Blue Magic39,90 € 
14 Botanik
36,90 €
Gin tonik set
od 34,93 €

——

KAKO NAREDITI DOBER GIN TONIK?

Si želiš pripraviti bombastičen gin tonik, ki bo navdušil tvoje prijatelje? Oglej si par osnovnih napotkov, s katerimi ne moreš zgrešiti.

PRAVI KOZAREC ZA GIN TONIK

Starejše generacije so gin tonik prejemale v malih ali “long drink” kozarcih z le kocko ali dvema ledu in rezino limone, večinoma servirano na isti način. Gin kozarec, kot ga poznamo zdaj, pred leti sploh ni obstajal, dokler niso Španci začeli uporabljati vinske kozarce ter kasneje razvili “Copa de Balon” (balonski kozarec), enega najprimernejših kozarcev za to pijačo.

Zakaj? Oblika kozarca dobro zadrži arome, prav tako pa omogoča, da pijača ostane hladna dalj časa, tudi zavoljo dejstva, da je ne grejemo z dlanjo, temveč držimo za pecelj. Če nimaš balonastega kozarca, bo primeren tudi širok kozarec za vino.

LED V GIN TONIKU JE ZELO POMEMBEN

Zelo zmotno je prepričanje nekaterih, da v lokalu gin tonik postrežejo z veliko ledu, ker v kozarec dajo manj vsebine. Led je velikega pomena za okus pijače, saj hladen gin razvije bolj izrazit okus, kot topel. Poskusi doma – v en kozarec natoči topel gin, v drugemu pa ga shladi in razlika bo očitna.

Dobro je, da je led kompakten ter poln, saj se bo tako počasneje topil.

Po tem, ko si dodal led, ga nekajkrat zavrti z žlico, da se kozarec dobro ohladi. Za ta postopek je najboljša barska žlica in sicer spodnja okrogla stran, namenjena ravno temu.

KAJ JE POANTA BARSKE ŽLICE?

Barska žlica je pomemben pripomoček vsakega barmana, saj si z njo pomaga pri pripravi pijač. Pri gin toniku jo uporabljamo za mešanje ledu v kozarcu, da bi se ta čim bolj shladil ter za dodajanje tonika. Za to uporabljamo spiralni del, saj tako obdržimo več mehurčkov, kot bi jih ob nalivanju tonika brez žlice.

Barsko žlico lahko dobiš pri nas samo ali v kompletu z merico za gin, ki ti ju skupaj ponujamo tukaj kar 35 % ugodneje! S tem nakupom boš že skoraj pravi gin tonik mojster.

PRAVI DODATKI ZA GIN TONIK

Priporočam, da se pred nakupom gina pozanimaš o njegovih sestavinah in kombiniraš z enakimi ali njim podobnimi. Na primer – če je v ginu pomaranča, bosta rezina ali lupina pomaranče zagotovo dobra ideja, enako denimo cimet (ki je prisoten tako v Gin 14 Botanik, kot v ginih Sharish). K ginom Sharish in 14 Botanik priloživa letak z osnovnimi informacijami in predlogom mešanice.

Z dodatki se preprosto igraj. Ko ni na voljo svežega sadja (ali pa tudi takrat) lahko dodaš liofilizirano sadje, na primer liofilizirane maline, jabolka, jagode ali pomaranče, ki ohranijo okus, strukturo, barvo, aromo, hranilno vrednost, vse vitamine in minerale in 100 % sadni delež. Zelo okusno!

Več o liofiliziranem sadju si lahko prebereš tukaj.

KAKO VEM, KATERI TONIK IZBRATI?

V trgovinah lahko zdaj najdeš veliko vrst tonikov, tako znamk, kot okusov, ki so še kako pomembni za kakovost končne pijače. Dobro je poznati sestavine gina in tonika, da bi se med seboj kar se da najbolje povezale. Imajo pa toniki, ki vsebujejo naravni kinin (ne arome) prednost pred ostalimi, saj gre za naravni vezalec okusov, ki obogati okus gina.

S čim se najbolje mešajo gini v ponudbi Gin Spota?

14 BotanikFever Tree Light
Broken Bones DragonFever Tree Light
Broken Bones Navy StrengthFever Tree Light
Broken Boens SloeBrez
KarbunFever Tree Mediterranean
Karbun Navy StrengthFever Tree Mediterranean
SchumarFever Tree Mediterranean
Sharish Blue MagicFever Tree Mediterranean
Sharish Distiller’s CutFever Tree Mediterranean
Sharish LauriniusFever Tree Light (ali brez)
Sharish Orange BlossomFever Tree Light
Sharish OriginalFever Tree Mediterranean
Sharish Pera RochaFever Tree Mediterranean

Razmerje gina in tonika je večno vprašanje – nekateri mešajo v razmerju gin : tonik 1:2, nekateri 1:3 ali celo 1:4. Jaz najraje pripravim tisto vmesno, torej 0,4 dl gina (vedno izmerim z barsko merico) ter 1 dl tonika.

Več o tonikih si lahko prebereš TUKAJ.

POSTREŽBA GIN TONIKA S SLAMICO – DA ALI NE?

Končni izdelek rahlo premešaj, po želji z limeto ali pomarančo rahlo namaži kozarec, da bo okus še boljši pa predlagam serviranje brez slamice. Zakaj? Najboljši gin tonik je postrežen v balonskem kozarcu, o katerem je več napisanega zgoraj, saj je ta narejen tako, da čim bolj zadrži arome. Vonj je del okusa in ob pitju s slamico ta ne bo tako izrazit, kot bi bil sicer.

Pa še en nasvet – med pitjem gin tonika nikakor ne vrti, kot to počneš pri rdečem vinu, saj s tem lahko izgubiš mehurčke tonika ter kakovost pijače.

Kategorije

VSI IZDELKI

GIN

DODATKI

PAKETI

PREDNOSTI NAKUPA

Naročilo je hitro in enostavno.

Brezplačna dostava nad 59 EUR

Možnost pošiljanja paketa neposredno obdarovancu

Možnost priprave posebnega posvetila

Odzivno svetovanje na 
info@ginspot.si

Naročilo je hitro in enostavno.

Brezplačna dostava
nad 59 EUR

Možnost pošiljanja paketa neposredno obdarovancu

Možnost priprave posebnega
posvetila

Odzivno svetovanje na info@ginspot.si.