Slide

Brezplačna poštnina ob prijavi na novice

Slide

Brezplačna poštnina nad 59 €

previous arrow
next arrow

Gin tonik najboljši gin Gin Spot

Nasveti

Kateri tonik izbrati?

Jan 20, 2021

Gin 14 Botanik Fever Tree Gin Spot

Izbira tonika za mešanico z ginom ni nepomembna odločitev, saj predstavlja večji del pijače in velik del okusa. Kateri je najbolj primeren? Težko vprašanje na splošno, za naše gine ne.

V Sloveniji je v zadnjem času na voljo veliko število dobrih tonikov, ki jih lahko dobimo v vseh bolje založenih trgovinah in, ki se, tako kot vse ostalo, ločijo po ceni, okusu in kakovosti. Ker jih je veliko zelo kakovostnih, se je včasih težko odločiti.

Tonike lahko na www.gin.spot.si dobiš posamezno, v paketih S, M, L ali v combotu z ginom in malinami.

Glavna sestavina vseh tonikov je kinin, ki so ga že pred nekaj leti na svojih plovbah kot antimalarik uporabljali mornarji. Kinin, ki ga dobimo iz lubja kininovca, so zmešali s sodavico, saj je bil sam preveč grenek in nepiten, tako pa pripravili prvi tonik na svetu. V katerega so seveda vlili gin.

Kinin je naravni vezalec okusov, ki obogati aromo gina, zato je najbolje, da izberemo tisti tonik, ki vsebuje naravni kinin, ne umetnega. Dobro je poznati ostale sestavine tonika, ki naj se skladajo s sestavinami gina in količino sladkorja. Fever Tree je denimo razvil linijo light, ki je vrhunska.

Ob nakupu gina je dobro na internetu preveriti s katerim tonikom se ta najbolje meša, saj ponavadi to informacijo ponujajo že proizvajalci. Tako španski, kot portugalski Antonio, proizvajalca ginov v ponudbi na Gin Spotu, prisegata na znamko Fever Tree, katere tri tonike lahko dobiš tudi pri nama. Fever Tree je sicer že šesto leto zapored najbolj priljubljen tonik v barih, prav tako pa je najbolje prodajan v trgovinah po celem svetu.

Da boš imel ob nakupu na Ginspot.si lažje delo, sva ti pripravila preglednico z najbolj primernimi toniki za posamezen gin in z dodatki za osnovni gin tonik. Variant je tako ali tako milijon, zato ti v paketu M z malimi stekleničkami (0,05 L) Sharish Blue Magic in Sharish Original ponujava Indian Tonic in Mediterranean, da lahko poskusiš več variant.

GIN 14 BOTANIKFever Tree Light tonic + lupina pomaranče, lupina limete in polovica palčke cimeta.
SHARISH BLUE MAGICFever Tree Mediterranean tonic + (liofilizirane) maline.
SHARISH ORIGINALFever Tree Mediterranean tonic + (liofilizirana) jabolka.
SHARISH ORANGE BLOSSOMFever Tree Light tonic + (liofilizirane) pomaranče.
SHARISH LAURINIUSFever Tree Light tonic + rezina pomarančne lupine.

Čin čin! 😉

Arhiv vseh prispevkov