Slide

Brezplačna poštnina ob prijavi na novice

Slide

Brezplačna poštnina nad 59 €

previous arrow
next arrow

Klikni: Brezplačna poštnina ob prijavi na novice

Brezplačna poštnina nad 59 €

Gin tonik najboljši gin Gin Spot

Nasveti

Gin 14 Botanik s cimetom

Nov 13, 2020

Receptov in nasvetov kako narediti gin tonik je na internetu že milijon, a za mešanje z Gin 14 Botanikom zagotovo ne. Gre namreč za španski gin malega proizvajalca z obrobja Seville, ki je z destilacijo začel zaradi zanimivega razloga – imel je preveč pomaranč. Antonio, ki je sicer po izobrazbi kemik in ima dolgoletne izkušnje s proizvodnjo pijač, je formulo za Gin 14 Botanik najprej razvil v laboratoriju, nato pa s premišljenim postopkom naredil vrhunski London Dry Gin.

Pravijo, da je gin zagotovo odličen, če ga lahko pijemo brez dodatkov in to velja tudi za 14 Botanik. Brez lažne skromnosti lahko zapišem, da je to eden najboljših London Dry ginov (več o tem kaj to pomeni v kasnejših zapisih), kar jih poznam. To lahko potrdijo številni, ki so ga preizkusili v času, ko sva se z Majo še odločala o dobavi iz Španije in postavitvi spletne trgovine Gin Spot in so zaradi neverjetno pozitivnega odziva pomagali k hitrejši odločitvi. Za prave ljubitelje gina je Gin 14 Botanik nedvomno top izbira.

Gin tonik kozarec cimet rožmarin Gin Spot gin 14 Botanik

Možnih kombinacij za pripravo dobre pijače z njim je res veliko, a danes se bomo osredotočili na gin tonik in dve osnovni kombinaciji.

Preden se lotimo priprave katerekoli mešanice, je dobro poznati sestavine vsakega gina, vsaj tiste glavne. Če bomo namreč dodajali napačne, ki se med seboj ne povezujejo, lahko še tako dober gin vodi v slab cocktail. Tega ne želimo, zato ti pri Gin Spotu k ginu vedno dodamo letak z osnovnimi informacijami, sestavinami ter idejo za recept, dodatne zanimivosti in nasvete pa boš prejemal na spletni strani ter na Instagramu in Facebooku Gin Spot.

Pripravi kozarec, veliko ledu in ga dobro ohladi, da bo gin razvil okus. Nato dodaj pol cimetove palčke ter lupini limone in limete, 0,4 dl Gina 14 Botanik ter Fever Tree Tonic, ki je tako kakovosten, da je prejel že veliko nagrad. Meni je ljubša light verzija, pa ne zato, ker je v njej 46% manj kalorij, ampak, ker je tonik bolj suh in okus gina pride še bolj do izraza.

V kolikor ti je všeč še bolj mediteranski pridih, cimetovo palčko zamenjaj za vejico rožmarina, navaden tonik pa za Fever Tree Mediterranean tonic. Oba lahko dobiš tudi na www.ginspot.si. 😉

RECEPT

0,4 dl Gin 14 Botanik,
1 dl Fever Tree Indian Tonic,
Lupina limete in limone, pol cimetove palčke.

ali

0,4 dl Gin 14 Botanik,
1 dl Fever Tree Mediterranean Tonic,
Lupina limete in limone, vejica rožmarina.

Uživaj v vrhunskem gin toniku in objavi kako fotografijo na Instagramu, da vidimo kako izgleda. Če nas taggaš (@gin.spot), bomo z veseljem delili.

In ne pozabi, gin pijemo v zmernih količinah. 😉

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Anže

Arhiv vseh prispevkov