Slide

Brezplačna poštnina ob prijavi na novice

Slide

Brezplačna poštnina nad 59 €

previous arrow
next arrow

Klikni: Brezplačna poštnina ob prijavi na novice

Brezplačna poštnina nad 59 €

Gin tonik najboljši gin Gin Spot

Nasveti

Kako lahko gin spremeni barvo?

Mar 31, 2021

Te zanima kaj je glavna značilnost gina Sharish Blue Magic, od kod izvira značilna modra barva in zakaj se po dodatku tonika obarva v nežno roza?

Med dopustovanjem na Braču sva v mali lokalni kavarni odkrila rastlino Clitoria ternatea, v angleščini Butterfly pea, oziroma Modra metuljnica, kot so jo pri nas poimenovali v eni izmed čajnic. Izhaja iz jugovzhodne Azije, prepoznamo pa jo po približno 4 cm dolgih temno modrih cvetovih z rumenimi lisami.

Najpogosteje jo najdemo v zeliščnem Modrem čaju, ki ne vsebuje kofeina in ne razvije okusa ali vonja. V jugovzhodni Aziji ga uživajo že več stoletij, drugje pa so ga spoznali šele pred kratkim in se navdušili nad njim predvsem zaradi spremembe barve. Ta se namreč zgodi, ko čaju dodamo kapljico ali dve kateregakoli izmed citrusov, ki povzročita spremembo pH in prehod iz modre v roza barvo.

Enako se zgodi, ko ginu Sharish Blue Magic, ki poleg magične barve slovi tudi po odličnem okusu, dodamo tonik ali drugo pijačo z vsebnostjo citrusov. Da bo priprava lažja, spodaj prilagam mojo najljubšo mešanico za gin tonik.

• 0,4 dl Sharish Blue Magic,
• 1 dl Fever Tree Mediterranean tonic,
• par liofiliziranih malin ali jagod (kmalu v prodaji!)
• led.

V tradicionalni ajurvedski medicini naj bi Clitorio Ternateo uporabljali za zdravljenje epilepsije, krepitev spomina, lajšanje stresa in protivnetne ter pomirjevalne učinke, v tradicionalni kitajski pa so jo zaradi vizualne podobnosti med cvetom in ženskim reproduktivnim organom povezovali z vplivom na ženski libido. Danes poudarjajo predvsem to, da vsebuje ogromno antioksidantov, zvišuje raven energije, pomlajuje kožo in ima številne ostale pozitivne učinke.

Uporabljajo jo tudi v kulinariki in sicer kot naravno barvilo pri pripravi različnih jedi, med drugim v malezijski jedi Nasi kerabu, pri kateri obarvajo lepljivi riž.

Sharish Blue Magic gin je potrebno hraniti v temnem prostoru, da ohranimo učinek barvanja, saj organske barve niso trajne in vsako daljše izpostavljanje svetlobi lahko škodi barvi gina.

Ko si boš naslednjič zaželel/a nekaj magičnosti v svojem življenju je naš premium Sharish Blue Magic več kot le prava izbira.

Maja

Arhiv vseh prispevkov