Slide

Brezplačna poštnina ob prijavi na novice

Slide

Brezplačna poštnina nad 59 €

previous arrow
next arrow

Gin tonik najboljši gin Gin Spot

Nasveti

Gin s svežim pomarančnim sokom

Dec 4, 2020

Kljub temu, da gin večinoma kombiniramo s tonikom, pa je ta pijača še kako primerna za dobre cocktaile. Med najbolj znanimi so morda Gin Martini, Gin Fizz, Gin Mule, gin najdemo tudi v legendarnem Long Island Iced Tea, a tokrat sem se odločil za povsem svoj in preprost recept.

Obožujem sveže stisnjen pomarančni sok, ki ga pripravim skoraj vsako jutro. Ne le, da je okusen in poln vitaminov, predvsem me spomni na meni ljubo Španijo ter ponese v Sevillo, kjer pomarančevci rastejo sredi centra in spomladi pričarajo prelep pomladni vonj.

Pa sem si rekel, če že imamo v ponudbi gin iz Seville, ki je narejen iz petih svežih citrusov, potem se mora dobro kombinirati s sveže stisnjenim pomarančnim sokom. In glede na to, da je ena ključnih sestavin Gin 14 Botanik cimet, je bil recept kot na dlani, cocktail pa odličen.

Variacij je več, lahko bi mu dodali kakšne druge pijače in arome, a želel sem predstaviti preprost recept s sestavinami, ki jih imamo običajno doma.V kolikor imaš shaker za cocktaile, vse sestavine dodaj vanj, v kolikor ga nimaš, pa jih preprosto dobro zmešaj v kozarcu, ne glede na vrstni red dodajanja.

GIN S SVEŽIM POMARANČNIM SOKOM

  • 0,5 dl Gin 14 Botanik,
  • 1 dl sveže stisnjenega pomarančnega soka,
  • konica žličke cimeta,
  • kolobar pomaranče (lahko liofilizirane) za dekoracijo.

Verjemi, ne bo ti žal, če ga preizkusiš… Pa kakšno fotografijo objavi na Instagram in taggaj @gin.spot, če ti je všeč recept. 😉

In ne pozabi, gin pijemo v zmernih količinah. 😉

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!Anže

Arhiv vseh prispevkov