Slide

Brezplačna poštnina ob prijavi na novice

Slide

Brezplačna poštnina nad 59 €

previous arrow
next arrow

Gin tonik najboljši gin Gin Spot

Nasveti

Gin tonik z zvezdnim janežem

Apr 13, 2021

Predstaviti želiva odlično mešanico gin tonika z eno izmed sestavin, ki zadnje čase skorajda ne sme manjkati v najini kuhinji. To je zvezdni janež, ki sva ga pripravila z dvema ginoma v ponudbi.

Za začetek na kratko o zvezdnem janežu. Izvira iz Azije in je plod drevesa magnolije, ki sicer nima veze z navadnim janežem, ampak je to ime dobil le zaradi enakega okusa in vonja, ki ju daje eterično olje anetol. Ima kup zdravilnih sestavin, je poln železa, kalcija in magnezija, prav tako pa vitamina A in C. Največ eteričnih olj se nahaja v stroku.

Ne zamudi velike akcije!

20% popust na Gin 14 Botanik samo do 20. aprila!

Pogosto je prisoten v kuhi, še posebej pecivu, veliko ljudi pa ga doda vročim napitkom ali iz njega pripravi čaj. No, midva ga kupujeva predvsem za dodajanje gin toniku, saj razvije odličen, ravno prav sladkast, a predvsem svež okus. Še posebej se dobro kombinira s cimetom, nageljnovimi žbicami in vaniljo, tremi značilnimi sestavinami vseh ginov Sharish, odlično pa se poda tudi Ginu 14 Botanik, ki se tako ali tako dobro povezuje z nešteto dodatki.

Sharish Blue Magic z zvezdnim janežem in pomarančo

Tokrat predstavljava kombinaciji z Gin 14 Botanik in Sharish Blue magic, ki ga poznamo kot gin, ki se obarva. Naj še enkrat poudariva, da razlog, da gin spremeni barvo ni zaradi kakršnekoli kemije ali dodanih umetnih sredstev, temveč je za to “kriva” roža Clitoria Ternatea (Butterfly Pea). Ta ob stiku s citrusi ali tonikom spremeni svoj pH in modro barvo spremeni v roza. Več o tem si lahko prebereš TUKAJ.

GIN TONIK Z ZVEZDNIM JANEŽEM

0,4 dl Sharish Blue magic ali Gin 14 Botanik,
1 dl Fever Tree Mediterranean tonic,
2 zvezdna janeža,
rezina pomaranče,
veliko ledu.

Pri Ginu 14 Botanik lahko namesto Fever Tree Mediterranean tonic dodaš tudi Naturally Light, medtem ko pri Sharish Blue magic tega ne priporočava.

Gin tonik magicen spremeni barvo Blue Magic Sharish

SHARISH BLUE MAGIC

37,89 €

GIN 14 BOTANIK
AKCIJA do 20. aprila!
34,90 € 27,92 €

Ne pozabi, gin pijemo v zmernih količinah. 😉

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Anže in Maja

Arhiv vseh prispevkov