Slide

Brezplačna poštnina ob prijavi na novice

Slide

Brezplačna poštnina nad 59 €

previous arrow
next arrow

Gin tonik najboljši gin Gin Spot

Nasveti

Oglje v gin toniku? Zakaj pa ne?

Maj 29, 2021

Najpogostejše vprašanje, ki sva ga dobila v zadnjih dneh je, če lahko oglje v ginu Karbun pojemo. Seveda, gre za aktivno oglje, ki odvaja toksine iz telesa.

Aktivno oglje je narejeno s posebnimi tehnikami in je uporabno marsikje, denimo tudi pri beljenju zob, negi kože in prebavnih težavah, čeprav naj o tem več pišejo zdravniki in tisti, ki se s tem ukvarjajo, midva bova govorila o uporabi oglja v ginu.

Gin Karbun je posebnež, ki je prejel številne nagrade s svetovnih festivalov in je z okusom ter lepim izgledom steklenice očaral že številne Slovenke in Slovence. Vsebuje same zanimive sestavine – bezeg, limonsko travo, meliso, kamilico, pomarančno lupino, borovnico, zvezdni janež in še marsikaj, kar se povezuje v izjemen okus, značilno noto pa mu daje oglje. To je pridobljeno s filtracijo med destilacijo, priloženo pa je tudi veliki steklenici, saj ga dodamo k gin toniku. Koliko ga dodati? Dovolj je eno. Oglje ne bo barvalo pijače in ne bo spremenilo okusa, bo pa lep dodatek, ki bo pritegnil zanimanje.

Odlično se kombinira s Fever Tree Mediterranean tonikom, ki je na voljo tudi na Gin Spotu, če mu dodamo še pomarančno lupino ali liofilizirano pomarančo in zvezdni janež, pa bo okus popoln. Še en nasvet za očaranje gostov – preden natočiš pijačo, po robu kozarca utri pomarančno lupino.

Preizkusi Gin Karbun na Backyard BBQ ob Zbiljskem jezeru v nedeljo, 30. maja, med 11.00 in 19.00. Ne bo ti žal…

GIN TONIC KARBUN

0,4 dl gina Karbun
1 dl Fever Tree Mediterranean tonic,
1 zvezdni janež,
lupina pomaranče,
1 oglje,
veliko ledu.

GIN KARBUN
0,75 l
39,90 €

KARBUN V PRISRIČNICI
0,1 ali 0,2 l
19,90 € ali 24,90 €

Ne pozabi, gin pijemo v zmernih količinah. 😉

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Anže in Maja

Arhiv vseh prispevkov