Slide

Brezplačna poštnina ob prijavi na novice

Slide

Brezplačna poštnina nad 59 €

previous arrow
next arrow

Gin tonik najboljši gin Gin Spot

Nasveti

Pomarančna gin tonik torta

Dec 19, 2020

Torta. Rojstnodnevna, za obletnico, za veselje, za srečo, za otroka, za ženo, za ločitev, za božič, za lepši dan, za… Zmeraj paše. Kaj pa, če je v njej tudi gin tonik?

Veliko ljudi naju je spraševalo kako se kombinirata gin in prehrana, zato sva se povezala z Instagram profilom @izibizi_recepti in nastala je sladka, a lahka in osvežilna pomarančno gin tonik torto. Ta je enostavna za pripravo, zelo slastna in primerna za popestritev praznikov, ki so pred nami.

Ok, gremo na delo, saj ga ni veliko.

POMARANČNA GIN TONIK TORTA
(sestavine za 8 kosov)

Podloga:
170 g piškotov,
80 g masla.

Krema:
250 ml sladke smetane,
100 g sladkorja v prahu,
250 g maskarponeja,
350 g skute,
vrečka želatine v prahu,
75 g sladkorja,
lupinica 1 limone,
sok polovice limone,
160 ml gina Sharish Orange Blossom,
100 ml Fever Tree Light tonika.

Najprej pripravimo piškotno podlago: piškote zmiksamo v blenderju, da nastane moka in jih pomešamo s stopljenim maslom. Dno tortnega modela pokrijemo s papirjem za peko, medtem ko stranice premažemo s kokosovim oljem. Po dnu enakomerno razporedimo piškote in podlago shranimo v hladilnik.

V tem času pripravimo kremo. V kozico zlijemo 80 ml gina Sharish Orange Blossom (torej dve merici), Fever Tree Light tonic, limonin sok, 75 g sladkorja ter želatino. Pristavimo na ogenj in segrevamo zgolj toliko, da se sladkor povsem raztopi. Nato odstavimo in ohladimo na sobno temperaturo. V skledi zmešamo skuto, maskarpone in sladkor v prahu, dodamo nastrgano lupinico ter 80 ml gina Sharish Orange Blossom.

Zdaj sledi samo še grand finale – v kozici zmiksamo sladko smetano, jo s kuhalnico dodajamo kremi in mešamo tako, da kremo privzdigujemo. Kremo nato nanesemo na podlago in jo vsaj za 5 ur ali bolje čez noč, shranimo v hladilniku.

Poljubno jo okrasimo in postrežemo.

Happy GINday vsem, ki praznujete rojstni dan ali življenje na splošno!

Maja, Anže, Zoran, Simon

Arhiv vseh prispevkov