Slide

Brezplačna poštnina ob prijavi na novice

Slide

Brezplačna poštnina nad 59 €

previous arrow
next arrow

Gin tonik najboljši gin Gin Spot

Nasveti

Vroča čokolada z ginom

Dec 28, 2020

Obožuješ vročo čokolado? Potem ne razmišljaj, ampak zavihaj rokave in svoje drage preseneti z vročo in omamno dišečo vročo čokolado, ki bo zagotovo pogrela.

V teh sneženih in mrzlih dneh ob večerih, ko z veseljem s kavča pogledamo kak dober film, paše nekaj toplega. Da bo letos nekoliko drugače in ne boste delali le kuhanega vina ali gina, smo v sodelovanju z Instagram profilom Izibizi_recepti pripravili hudo vročo čokolado z ginom.


VROČA ČOKOLADA Z GINOM
(sestavine za 2 skodelici)

150 g temne čokolade (vsaj 65%),
10 g masla,
220 ml mleka,
ščepec cimeta,
1 vaniljev sladkor
0,8 dl gina 14 Botanik ali Sharish Orange Blossom.

V kozici na zmernem ognju raztopimo maslo, dodamo na koščke nadrobljeno čokolado in previdno mešamo, da se ne prismodi. Ko se čokolada skoraj že povsem raztopi, dolijemo mleko in mešamo, ob tem pa pazimo, da ne zavre. Vmes dodamo cimet in vaniljev sladkor. Ko postane zmes svilnato tekoča, čokolado odstavimo. Zdaj prilijemo gin 14 Botanik ali Sharish Orange Blossom in mešamo, da se sestavine dobro povežejo med seboj. Prelijemo v skodelici, po želji pa dodamo še sladko smetano ali slezove penice.

Uživaj!

Arhiv vseh prispevkov