Slide

Brezplačna poštnina ob prijavi na novice

Slide

Brezplačna poštnina nad 59 €

previous arrow
next arrow

Gin tonik najboljši gin Gin Spot

Nasveti

Zakaj je led tako pomemben?

Sep 7, 2021

Ni nepomembno kakšen led izberemo za gin tonik, saj je od njega odvisna tudi kakovost pijače. Zakaj je led tako pomemben, pa na kratko spodaj.

Mrzel gin tonik ne paše le poleti, ko je zunaj vroče in potrebujemo osvežitev, temveč tudi v drugih letnih časih. A led ni pomemben samo zato, da bi omogočal osvežitev, temveč je pomemben dejavnik pri okusu pijače. Hladen gin bo namreč bolje razvil vse svoje arome, kot topel, ko bo v ospredje stopil alkohol.

Najboljši led za gin tonik je tak, ki v sredini nima luknje (glej zgornjo fotografijo) ali zračnih mehurčkov, ki se naberejo v notranjosti. Tak led se bo namreč kasneje stopil, pijača posledično ne bo vodena, pravi okus pa bo trajal dlje. Vrhunski led lahko naredimo tudi sami doma, če izberemo pravi model in naredimo določen postopek, lahko pa si zagotovimo že pripravljenega.

Midva sva pred kratkim našla Arctic Ice Slovenija, ki po posebnem postopku izdeluje kristalno čisti led pravilnih oblik iz večkrat nagrajene naravne izvirske vode neposredno iz neokrnjene narave Kamniško Savinjskih Alp, in bila iskreno noro navdušena. Ne samo, ker izgleda odlično, ampak kocke zdržijo tako dolgo, da jih lahko pri domači uporabi dejansko uporabiš za kake tri runde.

Več o Arctic Ice Slovenija lahko preveriš TUKAJ.

Kako drugače izgleda gin tonik s kristalno čistim ledom, si lahko ogledaš na zgornji fotografiji, na kateri sva si naredila brezalkoholni gin Vera ginø. Dobiš ga seveda tudi na Gin Spotu. Zelo toplo priporočava! 😉

Ne spreglej…

BREZALKOHOLNI GIN VERA
Garantirano 0,0%!


23,90 EUR

23,90 EUR

Arhiv vseh prispevkov