Slide

Brezplačna poštnina ob prijavi na novice

Slide

Brezplačna poštnina nad 59 €

previous arrow
next arrow

Gin tonik najboljši gin Gin Spot

Nasveti

Gin 14 Botanik v kavi

Jan 5, 2021

Slovenci imamo precej dobro razvito navado pitja kave in poznamo tudi kar nekaj različnih vrst. Mi smo naredili tako popoldansko, z ginom, ki paše po kosilu in ob dobri seriji.

Kava je z alkoholnimi pijačami povezana že od nekdaj – oboje najdemo v številnih sladicah (najbolj znan je morda tiramisu), pa v pralinejih in bombonih, v marsikaterem lokalu pa lahko naročimo številne različne variante. Najbolj pogost je morda Irish Coffee z viskijem, no, midva pa sva, tudi tokrat v sodelovanju z najinimi prijatelji iz @Izibizi_recepti, pripravila dobro kavo z ginom.

Pri receptu smo uporabili Gin 14 Botanik, ki je tako univerzalen (in neverjetno kakovosten), da se lepo veže z različnimi pijačami, obenem pa vsebuje oba dodatka, ki smo ju primešali – kardamom in cimet. Dokaza, kako lepo ga lahko kombiniramo, sta recepta, ki smo ju že predstavili (Vroča čokolada z ginomGin s svežim pomarančnim sokomGin 14 Botanik s cimetom), še kar nekaj pa jih je na zalogi za v prihodnje.

KAVA Z GINOM
(Sestavine za 2 skodelici)

Sestavine:

  • 0,4 dl gina 14 Botanik,
  • 400 ml vode,
  • 16 gramov kave,
  • 100 ml mleka,
  • 3 zrna kardamoma,
  • 2 ščepca mletega cimeta.

V džezvo nalijemo vodo, dodamo kardamom in cimet ter kuhamo do vretja. Nato primešamo kavo in še enkrat na hitro prevremo. Odstavimo in pustimo 5 minut, da se kava posede, nato spenimo mleko, ki naj bo hladno. Če hočemo gosto peno, jo po penjenju dobro potolčemo, da razbijemo mehurčke. V kozarec najprej nalijemo malo hladnega mleka in šele nato mlečno peno. Po barski žlici počasi prilivamo skuhano kavo ter na koncu še gin 14 Botanik.

Zakaj je dobro imeti barsko žlico?

Barska žlica ima spiralo, prek katere je natakanje tekočine precej lažje. Še posebej koristna je pri gin toniku, saj zaradi spirale tonik obdrži več mehurčkov, kolikor bi jih sicer, zaradi česar je pijača bolj kakovostna. Več o tem si oglej v kratkem videu TUKAJ.

Uživaj! 😉

Arhiv vseh prispevkov