Slide

Brezplačna poštnina ob prijavi na novice

Slide

Brezplačna poštnina nad 59 €

previous arrow
next arrow

Brezplačna poštnina ob prijavi na novice

Brezplačna poštnina nad 59 €

Gin tonik najboljši gin Gin Spot

Nasveti

Kako pripraviti dober gin tonik?

Jul 5, 2021

Si želiš pripraviti bombastičen gin tonik, ki bo navdušil tvoje prijatelje? Oglej si par osnovnih napotkov, s katerimi ne moreš zgrešiti.

V tokratnem zapisu želim na kratko predstaviti način priprave gin tonika od izbire kozarca dalje. V videu sem kot primer uporabil Gin 14 Botanik, na fotografijah pa Sharish Blue Magic, gin, ki spremeni barvo (zakaj jo spremeni, si oglej TUKAJ).

IZBERI PRAVI KOZAREC

Starejše generacije so gin tonik nekdaj prejele v malih ali “long drink” kozarcih z le kocko ali dvema ledu in rezino limone, vselej servirano na isti način. Gin kozarec, kot ga poznamo zdaj, pred leti sploh ni obstajal, dokler niso Španci začeli uporabljati vinske kozarce ter kasneje razvili “Copa de Balon” (balonski kozarec), enega najprimernejših kozarcev za to pijačo.

Zakaj? Oblika kozarca dobro zadrži arome, prav tako pa omogoča, da pijača ostane hladna dalj časa, tudi zavoljo dejstva, da je ne grejemo z dlanjo, temveč držimo za pecelj. Če nimaš balonastega kozarca, bo primeren tudi širok kozarec za vino.

DODAJ VELIKO LEDU IN KOZAREC OHLADI

Zelo zmotno je prepričanje nekaterih, da v lokalu pijačo postrežejo z veliko ledu, ker v kozarec dajo manj vsebine. Led je velikega pomena za okus pijače, saj hladen gin razvije bolj izrazit okus, kot topel. Poskusi doma – v en kozarec natoči topel gin, v drugemu pa ga shladi in razlika bo očitna. Dobro je, da je led kompakten ter poln, torej, da ne vsebuje luknje, saj se bo tako počasneje topil.

Po tem, ko si dodal led, ga nekajkrat zavrti z žlico, da se kozarec dobro ohladi. Za ta postopek je najboljša barska žlica in sicer spodnja stran, s katero je to zelo lahko početi (oglej si v videu spodaj).

IZBERI PRAVE DODATKE

Priporočam, da se pred nakupom gina pozanimaš o njegovih sestavinah in kombiniraš z enakimi ali njim podobnimi. Na primer – če je v ginu pomaranča, bosta rezina ali lupina pomaranče zagotovo dobra ideja, enako denimo cimet (ki je prisoten tako v Gin 14 Botanik, kot v ginih Sharish). Ravno zato midva k vsakemu nakupu gina priloživa letak z osnovnimi informacijami in predlogom mešanice. Z dodatki se preprosto igraj.

Dodaš lahko tudi liofilizirano sadje, na primer liofilizirane maline, jabolka ali pomaranče, ki ohranijo okus, strukturo, barvo, aromo, hranilno vrednost, vse vitamine in minerale in 100 % sadni delež. Zelo okusno!

VLIJ GIN IN TONIK

Razmerje gina in tonika je večno vprašanje – nekateri mešajo v razmerju gin : tonik 1:2, nekateri 1:3. Jaz najraje pripravim tisto vmesno, torej 4 cl gina (vedno izmerim z barsko merico) ter 10 cl tonika. Kateri tonik izbrati, si preberi TUKAJ.

RAHLO PREMEŠAJ

Končni izdelek rahlo premešaj, po želji z limeto ali pomarančo rahlo namaži kozarec, da bo okus še boljši in serviraj. Med pitjem gin tonika nikakor ne vrti, kot to počneš pri rdečem vinu, saj s tem lahko izgubiš mehurčke tonika ter kakovost pijače.

Nato pa preprosto uživaj!

Anže

Ne spreglej…

SHARISH BLUE MAGIC
Večkrat mednarodno nagrajen gin, ki v stiku s tonikom spremeni barvo.


Gin tonik magicen spremeni barvo Blue Magic Sharish

STEKLENICA
37,89 EUR

GIN TONIC SET*
samo 48,68 EUR


Arhiv vseh prispevkov

Želiš ideje za odlične mešanice in brezplačno poštnino?

Vpiši e-mail in ob prvem nakupu ti jo podarimo!

Želiš ideje za odlične mešanice z ginom in brezplačno poštnino?

Vpiši e-mail, midva pa ti jo podariva!

Kodo za brezplačno dostavo dobiš v povratnem mailu ob prijavi.

Maja in Anže 😉